Het evenement


Hoe het allemaal begon in 2017


Het idee voor dit evenement is ontstaan rond eind oktober 2016.  Normaal word er bij EURO-Motor in Hoevelaken aan het eind van elke maand op vrijdag een sleutelavond gehouden voor de vaste klanten. Het leek Peter Koen, 1 van de vaste klanten een leuk idee om zo'n avond eens op een andere manier te organiseren, misschien wel internationaal.

 

Op het Facebook is de MP3 in zowel Nederland als in het buitenland goed vertegenwoordigd met diverse groepen. Als we nu eens de reguliere sleutelavond konden combineren en we nodigen gewoon zoveel als mogelijk buitenlandse MP3 rijders uit, dan hebben we een internationale bijeenkomst. 

 

Het idee werd met de eigenaar, Geert van Soeren, van EURO-Motor besproken. Geert werd gelijk enthousiast en wilde zijn medewerking hieraan verlenen en gaf ons alle gelegenheid dit te organiseren en stelde zijn locatie gelijk ter beschikking. 

 

Op de oproep in de diverse (buitenlandse) Facebook groepen kwamen alleen maar positieve geluiden. De aanmeldingen voor het evenement vlogen ons om de oren. Het begon er zelfs op te lijken dat er niets slechts een paar zouden komen, maar dat er heel veel bezoekers zouden komen met hun machines.

 

Op 28 en 29 april 2017 is het eerste internationale evenement uiteindelijk gehouden. Het was een klapper, een groot succes. In totaal zijn er circa 90 personen bij elkaar gekomen om gezellig met elkaar te praten, te eten, drinken of zelfs om te sleutelen. Piaggio MP3's, MP3 Yourbans, Gilera Fuoco's, Quadro's, Peugeot Metropolis en een Can-Am Spyder waren vertegenwoordigd.

 

Deze personen kwamen uit Nederland, België, Duitsland en uit Groot Brittannië. Op de zaterdag hebben er in totaal circa 65 machines meegereden in een door Raymond van der Hoogt, geplande motorrit. Dit was werkelijk een indrukwekkende rit. Een sliert van 65 machines door het Nederlandse landschap is echt geweldig en maakt je als organisator enorm trots. 

 

Wat begon als een idee, is uiteindelijk een groot succes geworden, maar ook de start van nog vele van deze evenementen.

 

Dit is een jaarlijks terugkerend evenement.